Stell av øyeprotesen

Stell av øyeprotesen

Rengjøring og stell av protesen:

Rengjøring av protesen gjøres ved å ta protesen ut av øyehulen for så å vaske protesen i lunkent såpevann. Skyll godt før den settes inn igjen. Man skal ikke benytte saltvann i øyehulen da det tørker ut slimhinnene i øyehulen. Saltvann kan føre til røde og irriterte slimhinner som produserer mer sekresjon enn vanlig. Det er bedre å benytte kunstig tårevæske eller øyesalver for å smøre øyehulen ved behov. Det anbefales å vaske øyeprotesen 1 gang per mnd eller ved behov. Barn har ofte mer puss i øyehulen som kan legge seg på protesen. Dermed kan det være nødvendig å vaske den oftere.

Proteser av plast skal poleres 1-2 ganger per år. Foreldre eller foresatte ringer selv inn til oss for å bestille time til dette. Det er ikke nødvendig med henvisning fra lege. Ring direkte for polering på  tlf 22118266.

Dersom protesen ikke poleres, blir den ru og kan irritere slimhinnene. Det kan være vanskelig for barnet å si fra om dette. Tegn på at det trengs polering er økende mengde puss eller sekresjon fra øyehulen, røde øyelokk, matt utseende på protesen og at øvre øyelokk ligger litt tungt over protesen.