Micropthalmos

Micropthalmos

Mircopthalmos:

Noen barn blir født med et underutviklet øye. Dette øyet er ofte mindre i størrelse enn det friske øyet. Øyelokk åpningen er også mindre enn den andre siden. Størrelsen på det underutviklede øyet kan variere mye fra barn til barn. Noen barn har lyssans på det lille øyet, men andre er helt blinde. Man finner ofte at iris og pupill ikke er like klart definerte som det friske øyet. Noen barn kan bli født med Micropthalmos på begge øynene. Dette er mer sjeldent enn ensidig Microphthalmos.

Behandlingen:

Behandlingen starter med at vi lager en gjennomsiktig protese som legger utenpå det lille øyet. Denne protesen bidrar til at øyeåpningen blir større og mer lik den friske siden. Etter ca 6-8 uker skifter man til en større protese. Når øyeåpningen er tilsvarende det friske øyet, lager vi en protese med farge på. Vi maler iris og øyehviterargen slik at den blir så lik som mulig det friske øyet. Det varierer veldig hvor lang tid denne prosessen tar avhengig av øyet opprinnelige størrelse.

NIFE:

NIFE er en pasientorganisasjon der alle som ser på ett øye kan bli medlem. Det kan være godt å snakke med familier i samme situasjon som en selv. Vi oppfordrer sterkt medlemskap i denne foreningen. Klikk på linken for å lese mer.