Øyeprotese av plast

Det å miste et så personlig organ som et øye kan være svært krevende. Maine Grip veileder deg gjennom hele prosessen.

Kontakt oss

Tilpassede øyeproteser i plast (PMMA)

Det kan være ulike årsaker til at man må fjerne øyet. Sykdom som kreft på øyet, kroniske betennelser eller skade er vanlige årsaker.

Det å miste et så personlig organ som et øye er forbundet med sorg og kan være svært belastende for den det gjelder og for pårørende. Det er derfor viktig for oss å bruke tid med pasienten og de pårørende. Samarbeid er essensielt for å få dette til. Selv om en protese aldri kan erstatte det friske øyet fullt ut, er målet at man skal få hverdagen tilbake og la seg selv tidvis glemme at man har protese.

Vi tilpasser ikke øyeproteser av glass, men lager protesene i plast. Dette er et moderne material som egner seg godt til øyeproteser, da de er slitesterke, lette og varer i 5-10 år. Det er viktig at protesen poleres minst én gang per år for å beholde sin glatte og glansfulle overflate. Ta kontakt med oss dersom du har spørsmål om øyeproteser. Ring eller benytt gjerne kontaktskjema.

Operasjonen

Det er ulike årsaker til at man må fjerne øyet. Det kan være infeksjoner, skader eller sykdommer. Lær mer om operasjonsteknikker som blir brukt her.

Les mer

Før du kommer til oss

Det kan være lurt å skrive ned de spørsmålene du måtte ha, før første besøk. Les våre beste tips som det kan være greit å få med seg før du kommer til oss.

Les mer

Stell av øyeprotesen

Rengjøring og stell av protesen gjøres ved å ta protesen ut av øyehulen for så å vaske protesen i lunkent såpevann. Skyll godt før den settes inn igjen.

Les mer

Slik lages en øyeprotese

Lurer du på hvordan en øyeprotese lages? Her kan du lære mer om prosessen, fra avtrykk av øyehulen, til maling og innfarging og ferdiggjøring.

Les mer